Bild 13

På bilden är jag 8 år gammal. Det är ett halvår sen min cancer i bäckenet upptäcktes och jag går på tunga cellgiftsbehandlingar för att döda cancern. Jag vill inget annat än att vara frisk och leka med mina vänner men energin finns bara inte.

Jag kommer ihåg den här dagen – vi var hos mormor och jag vill åka och bada. Jag hade nämligen fått ett nytt och helt eget cyklop som jag ville testa. Men när vi väl kommer till badsjön är jag för kall och energilös för att hoppa i.

Tyvärr blev det inte bättre.

Cancern fortsatte att ta över min kropp och till slut fanns det bara ett alternativ kvar. Att operera bort mitt korsben (i bäckenet) vilket skulle göra så jag hamnade i rullstol.

Jag hamnade i rullstol och vi trodde alla att nu – nu skulle jag vara frisk.

Ett år senare gjorde jag en rutinkontroll av lungorna och de kunde konstatera att cancern återigen var tillbaka. Den kom tillbaka ytterligare två gånger i lungorna. Alla trodde att det var kört men som på ett helt magiskt sätt slutade cancern att komma tillbaka.

Jag hade tur och blev frisk men många barn har tyvärr inte samma tur.

Idag åker jag iväg till Ryssland för att göra något som ingen kanske har gjort innan. Nämligen att bestiga Europas högsta berg (5642m) med rullstol.

Jag gör det för att spränga mina egna gränser för vad som är möjligt och för att säga ”fuck off” till cancern.

Jag gör det även för att samla in pengar till Barncancerfonden. Jag och mitt team hoppas att tillsammans kunna samla in 100kr per meter vi klättrar för att rädda livet på ännu fler barn. Vill du vara med och sponsra en meter (eller flera) av vår bestigning? Gå då in här för att lämna ditt bidrag nu: http://www.barncancerfonden.se/1309364170/

Låt oss utrota cancer tillsammans!

Aron

PS – Här finns ett klipp från TV4 om bestiningen: http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/bestiger-europas-h%C3%B6gsta-berg-i-rullstol-2764247

Klicka på ”Like” om du gillar!

[social_sharing style=”style-3″ fb_color=”light” fb_lang=”en_GB” fb_text=”like” fb_button_text=”Share” tw_lang=”en” tw_button_text=”Share” g_lang=”en-GB” g_button_text=”Share” alignment=”center”]