Igår var en minst sagt spännande dag. På förmiddagen hade jag ett möte inför en boklansering som jag ska vara med och föreläsa på och vid halv två höll jag på att förbereda mig på att åka in till stan på ett möte. Just då plingar mobilen till med ett sms. Smset kom från föreläsningsbyrån SAJ som undrade om jag kunde vara i Oskarshamn om 4,5 timmar och köra en inspirationsföreläsning för 50 ingenjörer i kärnkraftsindustrin. Då jag är totalt ovetande om Sveriges geografi tackade jag Ja på en gång. De ringde till beställaren och kollade så att det var okej med mig som stand-in (den ursprungliga föreläsaren hade blivit magsjuk). De ringde tillbaka till mig 10min senare och okejade allting samt sa att föreläsningen skulle vara på engelska då även fanns tyskar (även de kärnkraftsingenjörer) i publiken. I samma veva tittade jag hur långt tid det tar att köra till Oskarshamn och insåg att jag hade behövt kört för 2 minuter sedan för att hinna.

Jag inser även att jag behöver ha hjälp med köringen så att jag kan sitta bredvid i bilen och översätta min presentation till engelska. Som tur var fick jag tar på min kära mamma som så snällt ställde upp.

12 timmar efter att jag fick det första smset om föreläsningen är jag hemma igen. Jag har kört 70 mil bil, gett ett gäng ingenjörer ett gott skratt och rejält med inspiration samt hunnit med att få i mig lite middag.

Typiskt spännande slut på dagen. Äventyr – I like it!

Aron