Nu är jag tillbaka på hotellet igen efter en svettig morgon med 42km maraton på schemat. Förhållandena för loppet var helt perfekta, lätt vind (för att vara Christchurch som är väldigt blåsigt) och strålande solsken, kanske 18-20 grader. Direkt när startskottet gick blev det full fart på en gång. De första kilometrarna låg vi alla tillsammans i en stor klunga innan det började splittras upp vilket ledde till att jag hamnade med en Thailändare och en Mexare. Vi lyckades sen jobba oss upp till andraklungan som det fanns några riktigt bra namn i. Jag hängde med dem i ungefär ett halv varv innan det började ryckas hej vilt i klungan och jag orkade inte följa. Då utkristalliserade sig ytterligare en grupp med mig, en spanjor och Thailändaren som höll ända in i mål. Tiden i mål blev 1:36.30 vilket var 5:31 bakom vinnaren Kurt Fearnley från Australien. Mitt mål inför maran var att komma top-15 och jag missade det med en placering men är ändå väldigt nöjd då jag gjorde ett bra lopp och har lärt mig en hel del inför kommande maror. Jämför man avståndet till segertiden nu och mot peking så var jag ungefär 9 minuter efter vinnaren där så en 3,5 min kapning på 2 år känns bra. Jag hade även ingen yngre framför mig i fältet vilket också känns fint.

Resultat hittar ni här: http://202.50.239.38/results/ATM76076050000001..C73K.ENG.1.0.pdf

Nu är det två veckor semester här på Nya Zeeland som gäller! :)