Nu är jag precis hemkommen till Sverige igen. Igår var det Lissabons halvmara som gällde och jag lyckades komma tvåa. Jag är otroligt nöjd med resultatet och kan säga att jag inte hade väntat mig en resultat av den kalibern. Speciellt inte med tanke på att jag bara har tränat ordentligt i sex veckor efter det åtta veckor långa uppehåller på grund av tarmvredet.

Loppet startade kl 10:26 igår, var cirka 25 grader och sol vid starten. Det blev ett högt tempo i loppet på en gång då Jordi från Spanien tryckte på i täten. Min plan redan innan loppet var att få en bra rygg från start och försöka följa hela vägen in i mål. Det gick nästan. Redan efter ungefär två kilometer upptäckte jag att jag och Jordi var ensamma i täten. Han hade tryckt på bra men jag hade ändå inga problem med att följa i rygg. Jag hängde på honom utan större problem fram tills det var ungefär en kilometer kvar då det kom en liten backe. Han satte där in sitt ryck och jag orkade inte följa. I mål var jag 24 sekunder efter på tiden 48:38 vilket måste sägas är en riktigt bra tid med tanke på att det blåste mycket samt att det är en tuff bana med några rejäla backar.

Förutsättningarna inför loppet var att för att jag ska ha chans på att ta en plats till VM på Nya Zeeland i januari behöver jag köra bra i Lissabon. Det måste jag säga att jag gjorde med råge och jag visade att jag är tillbaka i form. Nu är det bara att hålla tummarna inför uttagningen som kommer snart :)