Nu är jag hemma igen från Birmingham och tillbaka i full träning.

Recap från Birmingham:

Det var 1500m som stod på programmet på diamond league galan i Birmingham i söndags. Det var en snabb start på loppet och jag fick en bra start men lyckades inte ta någon vidare position då jag startade på bana 8 och därför hade längst väg in till bana 1. Jag lyckades till slut ta mig in på en 6e plats i klungan och låg där bekvämt i två varv tills han som var framför mig hade svårt att följa och jag fick gå om och jaga ikapp. Med ett varv kvar låg jag på 5e plats kände mig stark och började därför avancera genom att gå om Alhassane från Tyskland som låg på 4e.. I sista kurvan försökte jag även gå om Roger från Spanien som låg trea men orkade inte gå om i ytterspår i kurvan. Väl på upploppsrakan trycka han ut mig lite åt sidan när jag försökte gå om men jag kom till slut om ändå och slutade på en 3e plats :) I Lausanne för en dryg vecka sen förlorade jag spurten och nu lyckades jag vinna den – det går framåt! Det som känns bäst är hur mycket jag har utvecklat mig den senaste månaden med nya stolen. Jag är övertygad om att jag inte skulle kunnat komma 3a med gamla stolen då jag inte slagit fyra av dem jag slog i söndags förut. Marcel och Julien som var etta och tvåa var inte mycket att göra åt – det får helt enkelt bli nästa projekt att slå dem. Tiden var inte någon höjdare då det var långsam bana vilket betyder att jag fortfarande är på jakt efter kvaltider till London men som formen känns nu ska det inte vara några problem på en snabb bana…

Ligger tvåa på den här bilden men egentligen 6a i loppet…

Nöjd efter loppet!

Idag var jag hos min tränare Alex och planerade hur vi ska lägga upp träningen under resten av juli. Det kommer bli mycket tung styrka, intervaller i tävlingsstolen och distanspass i cykeln på programmet. Ska bli skönt att vara hemma resten av juli för att träna och njuta av sommaren!

//Aron