Just nu sitter jag på tåget och tar det riktigt riktigt lugnt. Veckan har varit intensiv med fyra föreläsningar på tre olika orter och just nu sitter jag på tåget på väg hem från Härnösand där jag i morse föreläste för 200 ungdomar på ett helgläger.

Jag funderar ofta kring drivkraft här i livet. Vad som driver oss människor till att göra det vi gör. Vad som driver oss att fortsätta när allt går tungt. 

En sak som kommer tillbaka till mig gång på gång som en viktig drivkraft är drivkraften att göra något för andra. Det påmindes jag verkligen om idag. I Härnösand pratade jag mål och visioner med ungdomarna samtidigt som jag även pratade njutning. Vikten av att njuta av livet även om vi inte nått vårt mål. Vikten av att njuta av livet bara för att livet faktiskt är jäkligt gött.

När jag i slutet på föreläsningen kör min avslutning och tackar för mig får jag en stående ovation av publiken – wow tänker jag det här var häftigt. Men inte nog med det – många av ungdomarna kommer fram till mig efteråt. De tackar och säger att jag gett dem ny inspiration i sina liv. En tjej kommer faktiskt fram och säger att hon följt mig ett tag på Facebook och att hon fått mycket energi från det.

IMG_3582

Just det här är min största drivkraft just nu. Känslan av att göra något för andra. Att hjälpa någon annan att få lite perspektiv, ett nytt sätt att tänka eller kanske en energiboost.

Innerst inne tror jag vi alla människor är själviska.

Varför är jag ute och föreläser och inspirerar människor och företag. Är det enbart för dem? Nej verkligen inte. Jag gör det för mig själv. Jag erkänner, jag är självisk. Jag får en otrolig njutning av när folk säger att jag gör något bra. När folk säger att jag inspirerar dem.

För att det i längden ska vara hållbart tror jag att det måste vara så. Om jag skulle känna att jag inte fick någon energi tillbaka när jag är ute och föreläser så skulle jag tröttna. Till slut skulle jag stå där en vacker dag och känna mig tom inombords. Det skulle inte spela någon roll hur mycket pengar eller ego-boost jag fick. För att göra något i det långa loppet behöver vi få energi tillbaka. Annars kommer vi till slut inte orka med. Så är det bara.

Vad vill jag säga med den här texten egentligen?

Jo – hitta det som ger dig drivkraft här i livet och gör just det. Gör mycket av just det. För ett liv utan drivkraft det skulle i alla fall inte jag vilja leva. Sen om det som ger dig drivkraft är själviskt spelar det ingen roll. Du måste göra vad som ger just dig energi för att sen kunna dela med dig av din energi till din omgivning.

Aron

Gillade du det här inlägget? Klicka då på ”Like” knappen för att dela det med dina vänner på Facebook! 

[social_sharing style=”horizontal” fb_color=”light” fb_lang=”en_GB” fb_text=”like” fb_button_text=”Share” tw_lang=”en” tw_button_text=”Share” g_lang=”en-GB” g_button_text=”Share” alignment=”center”]