Delmål är något som har hjälpt mig uppnå i princip alla stora saker som jag har åstadkommit i mitt liv.

Just nu ligger jag i hårdträning inför Vasaloppet och i helgen var jag uppe i Orsa Grönklitt tillsammans med min skidpolare Anders och körde järnet. Det jobbigaste passet blev helt klart passet i fredags som blev 55 km i Vasaloppstempo. Vi höll på och stakade i full fart i nästan fyra timmar. Tror ni det var jobbigt på slutet? – Japp du gissade rätt. Det var helt brutalt jobbigt.

Så vad är då tricket jag använder för att klara av att pusha mig själv lite till när allt går tungt och man egentligen bara vill stanna och vila?

Istället för att lägga fokus på att komma i mål lägger jag fokus på att bara komma en liten bit till. Nu i helgen var det jobbigaste momentet i träningen några backar längs vägen. Vi körde fem varv på samma slinga så jag visste hela tiden var backarna skulle komma. Dessa backar blev mina mål under träningen – att lyckas ta mig upp för dem och besegra dem.

Precis när jag hade tagit mig upp för en backe flyttade jag så fokus till nästa backe och till nästa och nästa. Så fortsatte jag tills hela det hårda träningspasset var genomfört. Om jag istället hade lagt fokus på att ta mig i mål redan från början vet jag att det hade varit mycket svårare. På samma sätt gjorde jag när jag besteg Kebnekaise – jag delade upp allt i delmål som faktiskt gjorde det möjligt. Hade jag inte gjort det är jag övertygad om att jag inte hade klarat att ta mig upp där.

Så när du sätter upp dina stora häftiga mål – kom ihåg att sätta delmål också som gör allting mer greppbart!

Ha en härlig dag och tryck gärna på ”Like” knappen om du gillade dagens inlägg! Lämna även gärna en kommentar med ditt bästa tips för att uppnå just dina mål.

Aron

PS – Här kommer en video från just en backe från vårt träningsläger i Högbo i början på januari!