Igår la jag ut ett inlägg på Facebook om tacksamhet som fick en hel massa kommentarer och därför skriver jag denna lite längre blogg-post om det idag.

Inlägget såg ut såhär:

Skärmavbild 2013-10-23 kl. 13.05.42

Igår när jag satt där på tunnelbanan kände jag mig verkligen tacksam. Under dom senaste åren är tacksamhet något som jag verkligen inte varit särskilt bra på. Mest hela tiden har jag bara hastat på mot nya mål utan att stanna upp, reflektera och bara njuta i stunden.

På mina föreläsningar berättar jag ofta en historia om hur jag var 13-år gammal och vann min första större friidrottstävling. När jag korsade mållinjen och fick det där första guldet trodde jag att allt bara skulle bli bra på något magiskt sätt. Men så blev det inte – istället ångade jag på mot nya mål och drömmar utan att stanna upp och faktiskt njuta. Det tog mig många uppnådda mål och många år innan jag faktiskt insåg att jag behövde bli bättre på att njuta av resan istället för att bara köra på (som med skyddlappar på) mot nya mål.

Min uppmaning till dig är därför: kom ihåg att det faktiskt handlar om resan. Alla projekt och allt jag tar mig för har blivit på ett helt annat sätt sen jag faktiskt började prioritera resan och säga nej till sådant som inte skulle ge mig en häftig resa. För det är ju faktiskt den det handlar om. Det flesta av oss (troligtvis du inräknat) har någon gång nått ett mål och känt en tom känsla i kroppen. Jag vet att jag har haft den tomma känslan i kroppen många gånger – men inte sen jag började njuta ordentligt av resan och verkligen ta tillvara på den. Så kör järnet mot dina mål men glöm aldrig bort att känna tacksamhet och njuta av resa.

Ha en härlig dag!

Aron – ”Ju coolare mål – desto coolare resa!”

PS – Gillade du det här inlägget? Klicka då på ”Gilla” knappen för att dela det med dina vänner på Facebook och lämna gärna en kommentar nedan!