Här kommer ett av mina favoritrecept som jag brukar laga när jag är sugen på något riktigt gott efter träningen. Receptet är på en pannkakssmet som jag brukar göra plättar på. Det är helt gluten-, mjölk- och äggfritt.
Receptet lyder såhär:
- 3 dl bovetemjöl (finns i de absol
ut flesta mataffärer – bovete är en ört och således helt glutenfritt)
- Ca 3dl rismjölk (häll i tills det blir en normal pannkakssmets konsistens)
- Lite salt (gärna Friway Well)
Vispa ihop ingredienserna och stek med lite olivolja. Servera med mixade jordgubbar (mixa i lite honung om du vill ha det sötare) och böngroddar på det. Supergott!
Tänk på att använd ekologiska ingredienser för att göra det extra gott och nyttigt :-)
Aron, det här är fantastiskt! Kan det kanske smaka med lite stekt kyckling till? För det är vad jag tinat till middag men nu blir jag sugen på dina plättar istället :) KRAMEN
Du får väl helt enkelt prova! ;-) Kram!
Tack Aron! Du har inspirerat mig till att göra bovetepannkakor. (jag brukar använda bovetemjöl, vatten, salt och boosta med macapulver och carobpulver) Jag brukar steka I kokosolja, det klarar höga temperaturer bättre :-)
Tack för receptet! Gjorde crêps på dem och skickade med Cesar 2,5 år till dagis idag. Mycket uppskattat enligt lärarna :)