Som ni kanske vet drabbades jag i början på juni av tarmvred. För er som inte vet vad det är så är det när tarmen slår knut på sig själv eller på något sätt hindrar maten från att passera. Mitt tarmvred blev man tvungen att operera och jag håller nu som bäst på att rehabilitera mig från detta. Det har snart gått fem veckor sen operationen och det känns bättre för var dag som går. Nu börjar jag i princip känna mig återställd och från när det har gått sex veckor får jag börja träna. Äntligen! Måste också passa på att tacka alla för det fantastiska stödet efter operationen. Tack!

Det har verkligen blivit en annorlunda sommar utan någon träning. Jag som är van att träna och tävla mest hela somrarna har det faktiskt varit skönt att få vara hemma och träffa vänner som omväxlings skull.

Nu i dagarna har jag gått kurs på Nordiskt Näringscenter i Täby i ämnet näringslära. Till en början påkursen tyckte jag inte att jag lärde mig särskilt mycket men under de två sista dagarna av fyra lärde jag mig mer och mer vettiga saker. Jag tror även att kursen har vidgat mitt synsätt på kost och vad som är hälsosamt. Innan kursen var jag väldigt insnöad på basiskt kost bestående av främst vegetabilier och väldigt lite animaliskt protein. En sak som de tryckte på mycket under kursen var just att alla människor är olika och viss mat passar således bra till olika personer. Jag tvivlar på att spannmål och mjölkprodukter är särskilt bra för någon människa men däremot hävdade de på kursen att vissa människor måste få i sig animaliskt protein för att må bra. Det här känns verkligen som något jag måste forska runt mer på. Alltid spännande med nya idéer :-)

I helgen var jag på landet och tog det riktigt lugnt i några dagar. Vi har landställe ute på en liten ö i Norrtälje skärgård utan vare sig el eller rinnande vatten. Jag tycker det är helt perfekt just i avseendet att slappna av. När jag är där känner jag att jag kan hämta kraft på ett helt annat sätt än i stan. Tror att det har mycket att göra med frånvaron av dator och tv. Då tillbringar man istället mer tid ute i naturen vilket jag tror genererar kraft.

I båten på väg ut till stugan

Pittoreskt så det förslår – Rött med vita knutar