I morse var jag på konserthuset inne vid Hötorget för att köra en föreläsning tillsammans med Beta och PerformIQ. Att förbereda var det en av mina mest utmanande och samtidigt inspirerande föreläsningar. Den totala längden på föreläsningen var nämligen bara 7 minuter. När jag är van att prata ungefär 60 minuter känns 7 minuter som ett ögonblick i jämförelse. Föreläsningen gick ändå riktigt bra och jag valde att fokusera på två historier samt tre lärdomar från de historierna. Den första historien är från min tid med sjukdomen och den andra är från idrottskarriären. Lärdomarna var: ”Sluta aldrig kämpa”, ”Målet kan aldrig göra dig lycklig” och ”Ju coolare mål desto coolare resa”. Det filmades på föreläsningen så förhoppningsvis kan jag lägga upp videon snart här på bloggen. En annan riktigt rolig sak var att jag delade scenen med inte mindre än Bengt Baron och Sanna Kallur. Att höra vad de hade att säga om ord som prestation, utveckling och världsklass var riktigt inspirerande.

Innan 100 förväntansfulla personer fyllde salen

Jag kör mitt speed-föredrag

Sanna intervjuas på scen

Bengt delar med sig av sina lärdomar från idrotten kontra affärslivet. En av hans bästa lärdomar tyckte jag var att våga säga ”Jag vet inte” och att ha total ärlighet och transparens mot sin organisation.