I lördags var jag och lyssnade på rawfood ätande bodybuidern Wade Lightheart som föreläste i Stockholm. Han hade mycket spännande idéer och pratade egentligen inte särskilt mycket om kost utan mer om vad han gör runt omkring för att prestera och må på topp.

Mina största lärdomar från föredraget var följande:

  • Hoppa studsmatta varje morgon för att sätta igång lymf-systemet och kroppens återhämtning. Jag ska köpa en liten studsmatta som jag kan ha inomhus och studsa på.
  • Ta matsmältningsenzymer för att bryta ner det du äter ordentligt. Det spelar egentligen ingen roll hur nyttigt vi äter om vi inte bryter ner och tillgodogör oss det vi äter. Genom att ta extra enzymer underlättar man det för kroppen.
  • Har du rätt mental inställning till det du äter klarar kroppen att ”fuska” ibland utan att ta skada.

Just nu sitter jag på ett hotell i Nerja, Spanien och lyssnar på ett halvtaskigt cover-band samtidigt som jag rensar genom mejlen. Jag är här på träningsläger med landslaget och i morgon väntar två hårda träningspass.