I morse föreläste jag på en låg- och mellanstadieskola utanför Stockholm. Budskapet med min föreläsning var att inspirera barnen till att våga följa sina drömmar.

Jag sitter i rullstol, haft cancer fyra gånger och opererats fler gånger än du kan räkna på dina 10 fingrar men ändå känner jag mig väldigt lyckligt lottad.

Jag är frisk, har ett jobb som jag älskar, har mycket energi och har fantastiska vänner och familj. Varje gång jag känner mig lyckligt lottad inser jag dock att så inte är fallet.

Jag är inte lyckligt lottad – jag har inte vunnit på lotto.

Jag har jobbat hårt för alla mina framgångar och det var precis det jag ville förmedla till skolbarnen i morse. Förmedla till dem att de faktiskt kan sätt upp stora, häftiga inspirerande mål men samtidigt komma ihåg att det inte kommer gratis. Ska du uppnå dina mål och förverkliga dina drömmar måste du jobba hårt. Det finns verkligen inga genvägar.

Var det hårt jobb som gjorde att jag överlevde cancern? – Nej. Men det var hårt jobb som gjorde att jag tog mig tillbaka. Jag gjorde ett val – jag valde att inte ge upp och tycka synd om mig själv.

Istället valde jag att göra det bästa av min situation och leva livet fullt ut. Att ta mig ann livets utmaningar och  följa mina drömmar.

Precis den känslan vill jag att skolbarnen idag fick med sig – känslan av att vilka utmaningar livet än ger dem så kan de komma tillbaka starkare. Vilka mål de än sätter upp för sig själva så kan de ta sig dit om de är beredda att jobba för det.

Vad har videon med det här inlägget att göra?

Jo – i videon gör jag precis det. Jag jobbar hårt mot mitt nästa mål. Mitt nästa stora projekt är nämligen Vasaloppet nästa år och ska jag klara ta med igenom det med bara armarna är hårt jobb precis vad som kommer krävas. För jag vet att inget här i livet kommer gratis.

Ha en härlig dag!

Aron

Gillade du det här inlägget? Klicka då på ”Like” knappen för att dela det med dina vänner!

[social_sharing style=”style-3″ fb_color=”light” fb_lang=”en_GB” fb_text=”like” fb_button_text=”Share” tw_lang=”en” tw_button_text=”Share” g_lang=”en-GB” g_button_text=”Share” alignment=”center”]