Jag hade sen jag fick tarmvred i början på sommaren gett upp tanken om att komma med till VM som går på Nya Zeeland i januari. Igår när jag kollade facebook såg jag att jag hade fått ett meddelande från min danske vän Ebbe där han gratulerade mig till A-kvaltiden. Jag svarade honom då att han tagit fel och att jag inte alls har gjort något A-kvaltid. Tyckte ändå det var märkligt att han hade skickat det meddelandet då han brukar ha bra koll på allt. Jag gick då in på internationella förbundets hemsida och till min stora glädje visade det sig att det har ändrat kvaltiden på marathon till 1:35.00. Jag gjorde 1:32.08 i Padova i våras vilket alltså betyder att jag har klarat A-kvalgränsen på maraton!

Bara för att jag har klarat A-tiden betyder det inte att jag är garanterad någon plats till VM då det är upp till förbundet att bestämma vilka som får åka men det ger mig i alla fall en möjlighet att få åka. Detta besked var verkligen superskoj att få och det ger mig ordentligt med motivation till fortsatt hårdträning.

Denna vecka har det blivit två lätta träningspass som har känts bra och därför är planen att träna varannan dag nästa vecka för att komma tillbaka ordentligt. Ska bli otroligt skönt att få börja träna ”på riktigt” igen.