Sitter i bilen nu med Kalle och Simon på väg ner till Schweiz. Vi ska precis åka på färjan för att åka över till Danmark. I Schweiz kommer vi vara i två veckor och jag ska tävla där på torsdag och lördag.

Här kommer även ett inlägg jag precis skrev till Barncancerfondens nya Team Hope sida som kommer senare i i nästa vecka.

”Igår kväll lyssnade jag på en spännande föreläsning på Ted.com om marknadsföring. Föreläsarens idé var att vissa företag och deras produkter blir riktigt populära därför att de pratar om varför de gör saker. Dessa företag pratar om deras visioner och drömmar för sina produkter, inte om själva produkten. Det var enligt föreläsaren nyckeln till framgång och försäljnng. Därför ska jag här i mitt första inlägg främst prata om varför jag gör saker och om min vision.

Vilken är då min vision? Min vision, min dröm, min utopi, är att ta guld i Paralympics i rullstolsåkning på maraton. Nu till den viktiga frågan, varför är det min dröm och varför är jag bredd att viga mitt liv till denna uppgift? Det hela började när jag var åtta år. Jag fick veta att jag hade cancer i ländryggen och efter det följde ett år av cellgiftsbehandlingar. Behandlingarna bet inte på den elakartade tumören och våren -97 opererades jag och sitter sedan dess i rullstol. På ett år hade mitt liv förändrats drastiskt. Innan sjukdomen hade jag idrottat och det var något som jag ville börja med igen. En onsdagskväll skjutsade pappa mig till Solnahallen för att prova på rullstolsåkning. Det var fartfyllt, jobbigt och jäkligt roligt. Jag var fast på en gång. Efter jag kört i några månader och hade utvecklat mig en hel del började jag känna att det här vill jag bli riktigt riktigt bra på. En tanke började formas om att jag vill bli så bra som jag någonsin kan bli, bli den optimala Aron. Det är denna tanke som fortfarande driver mig idag. Den tanken och övertygelsen om att när jag är optimal då kommer jag också att vara bäst! Nu har jag egentligen besvarat frågan om vad jag vill, inte varför. Varför vill jag då detta.? Jo jag tror allt går tillbaka till när jag var sjuk och min kropp nedbruten från all medicinering. Anledningen till att jag vill bli optimal är att jag vet hur sjuk man kan vara man kan vara och vill därför för allt jag kan vara den totala motsatsen, jag vill ha hälsa, energi och styrka! Jag vill bli optimal!

Idag satsar jag för fullt mot Paralympics i London 2012. För att kunna ta medalj där måste jag ta klivet från junior elit till senior elit. Det är ett stort kliv men ett kliv jag känner att jag kommer vara redo att ta till nästa säsong. Förutom att träna hårt är jag idag även väldigt seriös med min kosthållning. Det känns som ett naturligt steg för mig att ta då jag tror starkt på vikten av att kombinera hälsa med prestation. Allt för många elitidrottare idag äter alldeles för dåligt. Jag har själv varit en av dem, trodde att jag åt ganska bra då jag åt vanligt svensk husmanskost. Visst, i mångas ögon är det bra men inte om man jämför med hur jag äter idag.

För att avsluta vill jag återkoppla till början. Varför gör jag saker och ting? Jo för att jag brinner för det och har en djup motivation. Tänk på det nästa gång du letar extra kraft till de där sista tuffa intervallerna. Tänk på varför du gör det!

Info

Aron Anderson

Bor: Stockholm

Idrott: Friidrott i rullstol på medel och långdistans

Sysselsättning: Friidrottar och läser kurs i medicin på Uppsala universitet

Intressen: Idrott, kost, hälsa, och resor.