Vill ditt företag också jobba med Aron?

Många av Arons äventyr skulle inte vara möjliga utan ett starkt stöd från hans samarbetspartners. Och vi behöver bli ännu fler! Vill ditt företag också jobba med Aron eller har du förslag på samarbeten framöver? Hör av dig till oss.

BAUHAUS är ett byggvaruhus som erbjuder allt från borrmaskiner till växter och dessutom både VVS och färg under samma tak till allt från hemma-fixare till professionella hantverkare. BAUHAUS är även partner till Barncancerfonden och har sen början på samarbetet bidragit med nära 10 miljoner kronor till deras verksamhet. En av aktiviteterna har varit den populära ”Spring för Livet”, där företaget skänkt pengar varje gång en anställd motionerat – något som inte bara samlat in flera hundratusen kronor utan även bidragit till bättre hälsa hos medarbetarna.

Samarbetet med Aron Anderson är en naturlig fortsättning på BAUHAUS arbete med Barncancerfonden. I juni 2015 kickstartade samarbetet då BAUHAUS skänkte drygt 240.000:- tillsammans med Aron i samband med Stockholm Marathon. Vi ser fram emot många fler roliga aktiviteter för det gemensamma målet – att utrota barncancern.”

Stolt ambassadör för…

Barncancerfonden är en ideell organisation som arbetar med att samla in pengar för att finansiera forskning och ge cancerdrabbade barn och familjer det stöd och hjälp de behöver. Aron Anderson är själv engagerad och deltar i Barncancerfondens verksamhet bland annat som föreläsare och genom att samla in pengar till forskningen genom idrottsevent.

–  Aron har i många år varit en av Barncancerfondens mest aktiva och synliga ambassadörer. Genom Arons insatser och egna insamlingar har Barncancerfonden fått in stora pengar som används för att fler barn ska överleva cancer. Aron delar helhjärtat Barncancerfondens värderingar och vill liksom vi att forskningen och vården av barn med cancer ska gå framåt, säger Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden.

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer.

LidingöRuset och LidingöRullet Lidingöloppet är världens största terränglopp med lopp för alla. Lidingöloppet grundades 1965 och har genomförts varje år sedan dess. Ända sedan det första loppet 1965 har Lidingöloppet motiverat gamla som unga att gå, lunka, jogga och springa. Under åren som gått har Lidingöloppet med hjälp av alla löpare som varit med, utvecklats till mer än bara ett 30km lopp och numera finns det något för alla i familjen.

– Aron är en stor inspiration för alla, med eller utan rullstol. Att få in Aron i vårt gäng betyder mycket för utvecklingen och för den häftiga upplevelsen av LidingöRullet och LidingöRuset men även den resterande Lidingöloppshelgen. Allt detta tack vare Arons kunskap och engagemang, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för Lidingöloppet. Samarbetet med Aron är naturligt för Lidingöloppet då vi vill skapa en upplevelse för alla. Han är ambassadör för LidingöRullet och LidingöRuset (Loppen är för de som har någon form av funktionsnedsättning och/eller tar sig fram med rullande hjälpmedel). Aron finns med under Lidingöloppshelgen i ”Arons backe” som är uppkallad efter honom och peppar alla deltagare i LidingöRullet. Han är även med som prisutdelare och deltar själv i Lidingöloppet 30. Aron föreläser även för våra partners och har varit träningsledare under folkhälsoseminariet Folk i Rörelse på Bosön.