FALLSKÄRMS CERT DUBAI 2018

Våren 2018 kände jag att det äntligen var dags att lära mig hoppa fallskärm. När jag fyllde 18 år (2006) fick jag ett tandemhopp av mina föräldrar i födelsedagspresent och enda sen den dagen har jag drömt om att hoppa själv. 

Sagt och gjort – jag kontaktade ett av världens största fallskärmscenter – Skydive Dubai för att se om jag kunde gå utbildningen hos dem. Jag förklarade även att jag satt i rullstol men kunde använda benen lite. Inga problem sa de – vi löser det! Första dagen när jag kom dit fick jag träffa min instruktör Mason som först höll en teorikurs med mig där han gick igenom allt man behöver tänka på med bland annat reservskärm och nödprocedurer man behöver tänka på om något skulle gå fel. 

Skydive Dubai ligger mitt ute i öknen ca 40 minuter från Dubai i en otroligt vacker miljö. Dock hade jag svårt att njuta av den när jag satt där i planet på väg upp för mitt första hopp för jag var bara så nervös. Som tur var hade jag tränat ca 2h flygning i vindtunneln hemma på Bodyflight i Stockholm innan jag skulle hoppa så frifallet kände jag mig trygg med. Men hur skulle det gå att landa med mina ben? 

Mason hade försett mig med en riktigt stor fallskärm för att göra min landning så mjuk som möjligt men ändå. Hur skulle det gå? Uthoppet och delen i fria fallet gick hur bra som helst. Mason och den andra instruktören Abdubahri höll i mig så jag skulle vara stabil och vid 1500m drog jag min skärm. Skärmen vecklades ut som den skulle och nu var jag plötsligt helt ensam. Att flyga skärmen gick ändå bra även och om jag tajmade landningen lite fel var landningen helt okej. 

Jag hade fixat det! Mitt första hopp! I Dubai blev det totalt 23 hopp och jag lyckades få min A-licens för att få hoppa själv. Vilken lycka! 

Kolla in den här videon från mitt 3e hopp:

Ja – på bilderna nedan kan ni se hur jag hoppar i storm-trooper dräkt :)

FAKTA

Vad: Fallskärmsutbildning i Dubai

För: Att bli licensierad att få hoppa fallskärm solo

När: Slutet på mars 2018 

Höjd: Hopp från 4000m

Adrenalinfaktor: Hög 

Utrustning: Fallskärm av typ Navigator 280″ samt rump-kudde och storm-trooper dräkt.