LIDINGÖLOPPET 2014

 

FAKTA

Vad: Lidingöloppet

För: Barncancerfonden

Mål:

Insamlat: 299 207kr

När: 2014

Var: Lidingö, Stockholm

Längd: 

Tid: 3.02.37 H

Utrustning: Armcykel

OM ÄVENTYRET

Lidingöloppet hade fixat så att vi fick starta redan vid 10:30 för att undvika trängsel med andra löpare och för att kunna få ett så bra lopp som möjligt för att klara måltiden på under 24h i klassikern.

Direkt från start tryckte jag på bra – jag kände att det är nu det gäller. Jag måste köra järnet redan från första början för att ha tiden på min sida. Inför start visste jag att jag skulle ha 3h och 48min på mig att klara klassikern på under dom där 24 timmarna.

Jag visste att jag skulle få ligga på bra för att klara det men att det inte borde vara några större problem så länge min stol höll i hop och jag klarade mig från att vurpa i någon nedförsbacke.

Vid 8km passeringen vid Lidingövallen kunde jag se på klockan att vi hade öppnat riktigt hårt. Vi låg bra före tidsmålet men samtidigt visste jag att om jag skulle gå in i väggen då är det kört.

Ända fram till 17km gick allt utan problem. Vi hade bra flyt i löpningen men efter 17km händer de som absolut inte fick hända.

Jag hade precis kommit över ett backkrön när mitt special-framhjul plötsligt lossnar och jag faller handlöst ur min rullstol.

Väl nere på marken känner jag efter snabbt så att inget är brutet. Jag känner att knäna och min ena armbåge gör lite ont men det ska inte vara någon vara att fortsätta.

Vad var det som fick stolen att gå sönder?
Det visade sig att en skruv på fram-hjulet hade skruvat upp sig lite av den hårda belastningen men som tur var hade vi verktyg med oss och kunde lösa problemet snabbt.

Efter det var jag lite skraj – kunde jag verkligen lita på min utrustning eller tänk om hjulet skulle lossna igen? Jag valde att trycka bort de tankarna och fokusera på att ta mig framåt istället.

När vi väl kom till den beryktade Abborrbacken så var jag riktigt riktigt trött men med mina sista krafter så lyckades vi besegra även den.

När jag till slut rullade i mål på 3:02:37 samtidigt som mitt team sprang med mig över mållinjen var det en helt underbar känsla! Vi fixade det! Klassikern på under 24h och med god marginal!

Totaltiden till slut blev: 23h 14min och 28,4 sek

Enormt stort tack till mitt underbara team som sprang med mig under loppet samt till alla som hjälpt till och stöttat från sidan – ni är verkligen bäst!

Det kanske häftigaste med projektet är ändå att vi nu lyckats samla in över 300 000kr till Barncancerfonden för att inga fler barn ska behöva gå samma öde till mötes som mig och få cancer!

BILDER FRÅN LIDINGÖLOPPET 2014