TROLLTUNGA – NORGE 2015

 

FAKTA

Vad: Bestigning av Trolltunga

För:

Mål:

Insamlat:

När: 11 juli 2015

Längd: 

Tid:

Utrustning: 

OM ÄVENTYRET

Jag gjorde det – jag tog mig upp på Trolltunga! Och vilken underbar känsla det var! Jag kan fortfarande knappt förstå att jag klarade det.

För några år sen såg jag för första gången en bild från en av världens vackraste platser. Jag sa till mig själv redan då att jag skulle göra allt jag kunde för att en dag sitta där ute med min rullstol. Efter att ha kämpat, slitit, svettats och svurit i över 10 timmar på det norska fjället satt jag till slut längst ut på Trolltunga.

Under vandringen upp påmindes jag gång på gång av mina fysiska begränsningar. Jag var stundtals helt slut och hela min kropp skrek att jag skulle ge upp, men hur trött jag än var intalade jag mig själv att jag skulle slutföra det jag hade påbörjat.

Önskar jag kunde beskriva för er hur det var att sitta där uppe, 1100 meter över havet, men det är svårt. För känslan kan jag med ord bara beskriva som helt ofattbar! Och trots att min kropp flera dagar efteråt fortfarande ömmar så inåt norden, blir jag varje gång jag rör på mig påmind om att jag inte gav upp! Jag fixade det! Inte ens cancern som gjort mig delvis förlamad i benen lyckades stoppa mig. Så sluta aldrig kämpa för dina drömmar, för livet handlar inte om vad du har för förutsättningar utan vad du gör med dina förutsättningar! 

BILDER FRÅN TROLLTUNGA 2015