Idag börjar en 5-dagars detox som jag ska göra för att komma tillbaka på banan och börja äta riktigt nyttigt igen. Nyttigt för mig är den kost jag strikt följer i vanliga fall bestående av mycket råa grönsaker, bra kolhydratkällor (quinoa, råris, bovete), en massa avocado, bönor, olivolja, samt fet fisk några gånger i veckan. Min kost är helt fri från gluten och mjölkprodukter samt vegetarisk bortsett från lite fisk. Nu de senaste veckorna sen operationen har jag känt ett otroligt sockersug och även ett sug efter mjölkprodukter. Detta sug har jag haft väldigt svårt att stå emot och det har blivit lite grejer med socker på samt en och annan glass. Varje gång efter jag har ätit något som jag vet är dåligt för mig och jag inte mår bra av har jag fått rejäla skuldkänslor just för att jag vet hur mycket bättre jag mår av att äta bra saker.

Därför bestämde jag mig igår för att få stopp på det här ”småfuskandet” och börja äta riktigt bra igen genom att detoxa ordentligt. Med start idag är alltså planen att rensa ut allt socker och annat ur kroppen för att bli av med suget.

De grejer som jag tänkte leva på under detoxen är följande:

  • Vatten – kommer försöka dricka 4-5 liter vatten om dagen för att stötta kroppens utrensning
  • Kosttillskott – kommer äta mina livstillskott från Friway som vanligt för att ge kroppen de viktiga näringsämnen den behöver
  • Avocado, broccoli, alfalfagroddar, olivolja och spenat. – Enbart nyttiga grejer med mycket stärkande klorofyl och bra fetter för att stötta min kropp.

Planen är att inte äta jättemycket utan bara då jag känner att jag måste få i mig något. Då kommer jag främst att göra broccoli-avocado soppa för att mest försöka få i mig flytande saker för att inte påfresta matsmältningen mer än nödvändigt.

Önska mig lycka till!

Aron