För snart en månad sen var jag som du kanske vet på Svalbard och körde deras skidtävling som heter ”Svalbard Ski Maraton”. Jag och mina skidvänner tänkte att det kunde bli en bra säsongsavslutning så vi bestämde oss för att åka dit. Loppet börjar bli känt inom skivärlden som ett häftigt lopp som man ska åka. Inte bara på grund av den häftiga banprofilen och vackra naturen utan även på grund av spänningen med isbjörnsvakter efter banan.

Ja – du läste rätt. På Svalbard finns det nämligen fler isbjörnar än det finns människor. Som du kanske vet ser isbjörnar oss människor som mat och skulle nog gladeligen äta någon av oss till frukost som variation till deras standardkost bestående av säl. Med anledning av isbjörnsfaran patrullerades banan därför av 12 stycken skoteråkare utrustade med gevär.

Mitt mål med ski maraton var att bli första person någonsin i sitski att genomföra loppet. Hur det gick? Det ser du på filmen nedan! Enjoy!

OBS! – Varning för vackra skidbilder!

Aron

Klicka på ”Like” för att dela videon med dina vänner!

[social_sharing style=”horizontal” fb_color=”light” fb_lang=”en_GB” fb_text=”like” fb_button_text=”Share” tw_lang=”en” tw_button_text=”Share” g_lang=”en-GB” g_button_text=”Share” alignment=”center”]