Nu sitter jag och njuter av solskenet i Canberra. Ibland skulle jag vilja lova mig själv att sluta tillbringa vinterhalvåret i Sverige när man kan ha det såhär otroligt skönt utomlands.  Jag gillar kallt och snö när man gör något vettigt som att åka skidor, men att vakna upp på mörka -höst och vintermornar när allt bara är kallt och eländigt – nej tack. Det vore verkligen ett steg i min satsning – att kunna få ekonomin att gå ihop så att jag ska ligga på träningsläger på hela vinterhalvåret!

Vi började resan hit till Canberra från Arlanda i söndags. Jag reser med landslaget som består av två ledare och fyra aktiva. Det är riktigt roligt att få åka med landslaget för omväxlingsskull då jag är mest van vid att resa själv. Från Arlanda flög vi till Bangkok och sen från Bangkok vidare till Sydney där vi sov över en natt på hotell eller ja natt och natt, det blev hela fyra timmars sömn. Då vi tidigt imorse tog ett plan hit till Canberra. På flygplatsen i Sydney hade vi lite flyt då vi slapp bli kontrollerade för matvaror och liknande vilket nog var tur för mig då jag har med Glow från Friway vilket är ett kosttillskott med nermalda växter och bär som jag inte vet om man får ta in hit egentligen.

Imorgon väntar tävling på Australian institute of sports tror jag det heter. Det är en väldigt snabb mondobana som vi ska tävla på så nu hoppas jag bara på att den vind på 27km/h som vi har nu ska lägga sig till imorgon kväll då vi ska tävla.

Vad det gäller min form är jag väldigt osäker, jag har faktiskt ingen aning om vad jag är i för form. Jag har tränat på bra hela hösten utan förkylningar eller sånt och den nya stolen känns jättebra på rulle (trainer). Jag har ändå svårt att avgöra min form då rulle är stor skillnad mot att köra bana. Därför ser jag fram emot morgondagen med spänning för att se hur jag ligger till.

Boendet här är i lägenheter vilket är super då jag älskar att ha tillgång till kök för att laga egen mat. Ikväll blir det favoriträtten quinoasallad med färska australiensiska grönsaker!