Möjligheter

Låt ingen annan bestämma vad som är möjligt för dig

Möjligheter

Låt ingen annan bestämma vad som är möjligt för dig

Möjligheter

”Livet innehåller så många möjligheter! Men det är du – och ingen annan – som avgör vad som är möjligt för just dig. Låt inte andra begränsa dina mål och dina drömmar.”

Aron Anderson drabbades av cancer när han var sju år, sedan han var nio år sitter han i rullstol. Men det har inte hindrat honom från att göra det han älskar – delta i Paralympics, bestiga Kebnekaise, simma över Ålands hav, åka Vasaloppet, cykla till Paris… Listan på hans otroliga strapatser är lång.

I Möjligheter berättar han om sina fantastiska äventyr och sin idrottskarriär. Om hur han har lyckats – och misslyckats. Och om sin modell, de sju stegen, som är hemligheten bakom hans framgångar. En modell som du också kan använda för att nå dina mål.

Beställ boken signerad av Aron

Pris: 199kr per bok inklusive moms. Frakt om 39kr tillkommer. Fraktkostnaden är samma oberoende av hur många böcker ni beställer. Leveranstiden är ca 1 vecka från beställningstillfället.

Magnus Utvik recenserar Möjligheter i Godmorgon Sverige – 7 feb 2017

Sagt om boken

Har nu sträckläst din bok Möjligheter och är mycket imponerad av både dig och boken.
Har skrivit av “fundera över” rutorna och har med dem i telefonen så man kan läsa dem lite när som helst.
Även min dotter på 12 år som håller på med hästhoppning har läst boken och hon har fått ett helt annat tänk med vägen fram till träningar och tävlingar och tror på sig själv och sin ponny på ett helt annat sätt.

Mia

Jag tänkte bara skriva och berätta att jag har läst din bok – Möjligheter, så otroligt inspirerande!

Att våga följa sina drömmar även fast andra säger att jamen det där går inte. Jag har berättat om din bok för nästan alla jag känner och rekommenderar dom varmt att läsa den!

Ulrika

 

Utdrag ur boken

Världen är inte skyldig dig någonting

När det har hänt svåra saker i livet är det lätt att bli bitter. Men istället för att vara bitter har jag valt att bli tacksam för det jag har. Världen är inte skyldig mig någonting. Istället väljer jag att se det som att jag är skyldig världen något för att just jag fick leva. Jag är skyldig världen att vara mitt bästa jag, leva fullt ut och ge lika mycket tillbaka.

Hösten 2015 höll jag en föreläsning för en stor samling ungdomar som skulle konfirmeras sommaren efter. Föreläsningen ägde rum i en stor och fin kyrka. Alltid när jag kommer till en föreläsningslokal börjar jag med att koppla in min dator för att kolla att projektor och annan teknik fungerar som de ska. Denna dag fick jag hjälp att fixa tekniken av en vaktmästare i kyrkan. När allt var på plats och fungerade började vi prata om annat. Vi gled snabbt in på att han tidigare varit präst, men behövt ta en paus från yrket då han diagnosticerats med en hjärntumör. Nu jobbade han en del som vaktmästare i kyrkan.

Med tanke på att han nyligen gått igenom tuffa behandlingar verkade han vara ovanligt pigg och glad så jag frågade vilka hans knep var. Han berättade då att tacksamhet var mycket viktig för honom. Att inte ta saker och ting för givna utan att vara glad och tacksam för det man har. Istället för att vara bitter över det man inte har.

Prästen berättade att han tidigare arbetat på sjukhus och fängelser. Han påstod att det var bland det svåraste man kunde göra som präst, för både de som ligger på sjukhus och de som sitter i fängelse har oändligt med tid att tänka. De kan fundera hela dagarna kring sig själva, sin tro och allt annat mellan himmel och jord. Ska man lyckas nå dem som präst och samtalsstöd gäller det att veta vad man gör, annars blir man snabbt genomskådad.

En historia som prästen berättade etsade sig verkligen fast i mitt minne. Vid ett tillfälle arbetade han på ett barnsjukhus och en liten flicka bad att få prata med honom. Han visste att flickan hade cancer och snart skulle dö så han förberedde sig på ett tufft samtal. Efter att ha pratat en stund frågade flickan till slut prästen: – Varför ska jag dö?

Prästen svarade att han inte visste varför, varpå flickan blev sur och förbannad på honom. Någon vecka senare ville flickan träffa prästen en gång till och fortsätta prata. Efter flickans känsloutbrott vid deras första träff hade prästen inte trott att han skulle få träffa henne igen. Väl inne på hennes sjukhusrum fullt med slangar och apparater säger flickan:
– Kommer du ihåg att jag frågade dig varför jag skulle dö?
– Ja, säger prästen.
– Du svarade att du inte visste men nu vet jag svaret, säger flickan.
Och så säger flickan något som det tar de flesta av oss en livstid att komma på:
– Världen är inte skyldig mig något.

Efter många dagars grubblande hade flickan knäckt gåtan och hittat den sanning som var rätt för henne. Hon insåg att världen inte var skyldig henne något. Hon hade inte större rätt att leva eller dö än någon annan.

När jag tänker tillbaka på min barndom och hur mirakulöst jag överlevde cancern vet jag inte varför jag gjorde det. Många andra barn som låg på min avdelning med liknande diagnoser gjorde det inte.

Men jag gjorde det. Varför blev just jag sjuk? Det vet jag inte heller. Men en sak vet jag. Jag överlevde. Jag fick förmånen att fortsätta leva

Beställ boken signerad av Aron

Pris: 199kr per bok inklusive moms. Frakt om 39kr tillkommer. Fraktkostnaden är samma oberoende av hur många böcker ni beställer. Leveranstiden är ca 1 vecka från beställningstillfället.