harveylitenI mitt liv har jag en TV-serie som jag verkligen följer. Serien heter ”Suits” och för dig som har inte sett den handlar den om en New York hot-shot advokat (Harvey) som tillsammans med sin superintelligenta (med fotografiskt minne och sånt) medhjälpare (Mike) vinner fall i rätten.

Igår kväll tittade jag på det senaste avsnittet av Suits där Donna (Harveys sekreterare) gratulerar Harvey till att han har blivigt ”naming-partner” på firman där han jobbar. Han svar på detta är ”I don’t have dreams – only goals and now it’s on to the next one”.

I serien låter det riktigt ballt, Harvey låter tuff och riktigt sådär macho-målfokuserad. Men i verkligheten funkar det inte. I verkligheten är det våra drömmar som skapar våra mål. Det är i drömmens värd allting börjar. Vi drömmer om att göra något som kommer göra det bättre för oss själva eller andra. Sen sätter vi det som ett mål och sen kör vi mot målet.

Dock är det viktigt att skilja på drömmar och mål. En dröm är något vitt och fluffigt – ett mål är något som du kan ta på – något som du kan bära med dig mot att uppnå just dina mål.

Nu är det fredag och för dom flesta av oss innebär det ledighet. Ta en stund av din ledighet och tänk på just dina drömmar. Fundera på vad du innerst inne drömmer om som du verkligen skulle vilja göra. Sätt sen dina mål kring dina drömmar (dom där drömmarna som du bär på innerst inne).

Nästa steg: KÖÖÖÖR! – Kör järnet mot dina drömmar (med hjälp av dina mål) och titta inte tillbaka (livet är för kort för det)!

Ha en underbar helg!

Aron

PS – Gillade du inlägget? Tryck då på ”like” knappen samt lämna gärna en kommentar nedan!