Förr om åren när höstsäsongen och den tunga träningen kom brukade en förkylning alltid dimpa ner som ett brev på posten.  Det var mer regel än undantag att jag var förkyld 3-4 gånger på en höst. Vem som helst kan räkna ut att det inte är en bra kombination att försöka träna 8-10 gånger i veckan och bli sjuk av det titt som tätt. Jag var rejält trött på det och började söka efter lösningar på problemet. Lösningen för mig blev att ändra min kosthållning totalt. Från att ha ätit helt vanlig mat som de flesta svenskar äter (tänk spagetti med köttfärssås). Äter jag idag i huvudsak glutenfri, laktosfri samt vegetarisk mat. Ändringen kom successivt och började egentligen efter Paralympics i Peking 2008. Jag var inte helt nöjd med mitt resultat och började då ändra på kosten. Palekost, LCHF kost och allt möjligt provades med olika framgång. Det var inte förrän förra sommaren som jag verkligen ändrade det som skulle få mig att må riktigt bra. Det var då jag träffade Lars Frölanders rådgivare kinesiologen Ulf Kilman och fick rådet att sluta äta vete som det hela vände. Enligt Ulf om man som idrottsman ska ändra på en sak är det att ta bort vete ut kosten som är det viktigaste. Det var början på min kostomläggning. Mer kommer i andra inlägg. Idag kan jag säga att jag inte varit sjuk sen i augusti 2009 (9 månader) och något av det godaste jag vet är avokado samt broccoli! Som Borat skulle säga – Great Success!