I söndags var det så dags för Padova maraton. Jag tyckte det kändes bra innan starten och träningen på lördagen gick också bra. När vi hade kört ca 3km började jag känna att det skulle bli ett tungt lopp. Då låg jag med i ledargruppen som leddes av Michele Filteau från Kanada som tryckte på riktigt bra. Efter ca 4km tappade jag och Pierre ledargruppen. Vi körde tillsammans i ca 1 km och sen tappade jag även honom. Efter det bestämde jag mig i princip för att köra igenom maran som träning. Jag sänkte tempot ordentligt och efter ett tag blev jag upphunnen av gruppen bakom. Då var det lika bra att hänga på dem för att slippa köra maran själv. Till en början var det inga problem att hänga på men mot slutet hade jag det tungt att hänga på dem också. Jobbigt då jag brukar vara några minuter för folket i den gruppen. Väl i mål kom jag på 6e plats vilket jag är långt i från nöjd med. Formen inför loppet kändes bra så jag undrar vad dippen berodde på. Väl i mål hade jag rejäla känningar av pollen vilket jag inte har känt av på nästan två år sen jag började med kinesiologin – märkligt…

Nu är jag hemma igen och ska precis till att lägga upp träningen inför Seoul som jag åker till den 4e maj :)

För att se min pulskurva från maran kolla här: http://connect.garmin.com/activity/79726974

I spurten om 6e plats mot en portugis.